علی (ع) و اولاد علی (ع) تنها ورودی به مدینه علم اند

حجت الاسلام رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانیِ اسلامی صدرا در گفتگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به فضایل علمی حضرت علی (ع) و رویکرد و توجه آن حضرت به علم و دانش اظهار کرد: وجود مقدس امیر مومنان (ع) دریای علم و دانش است و اگر قرار باشد ورودی به مدینه علم و شهر دانش صورت بگیرد، باید از باب امیرمومنان امام علی (ع) انجام شود.

وی ادامه داد: در این راستا پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمودند: باب و در شهر علم علی (ع) است؛ بنابراین،، امکان ندارد بدون درک صحیح از امیر مومنان (ع) و ولایت ایشان، بتوان به آن درجه علمیِ عالی که می تواند زمینه رشد و تکامل انسان را فراهم کند، دست یابیم.

وی تصریح کرد: علاوه بر این روشن است وقتی می گوییم امیرمومنان علی (ع) باب مدینه علم است، یعنی ما باید تفسیر واقعی قرآن و وحی الهی را در کلام و فعل پیامبر اسلام (ص) و مولای متقیان (ع) و اولاد معصوم و مطهر امام علی (ع) جستجو کنیم چرا که آنها صلاحیت تفسیر و فراتر از آن تاویل را دارا بوده و می توانند وحی را آن گونه که با واقعیت منطبق است، شرح و دهند و هم ارائه طریق در جهت دسترسی به اهداف دین داشته باشند و هم اتصال به مطلوب یعنی دست ما را بگیرند و به آن نقطه مطلوب برسانند.

حجت الاسلام غلامی تاکید کرد: ما هر آن چه درباره علم صحبت می کنیم، اعم از علمی که می تواند ما را به سعادت رهنمون کند و علمی که در جزیی ترین مسائل زندگی هدایت کننده است، این علم باید ذیل تعالیم مقدس اسلام و تفسیری که امیرمومنان علی (ع) ارائه می دهد، باشد تا بتوان به سر منزل مقصود رسید.

این پژوهشگر با تاکید بر این که همان رویکرد و توجهی که پیامبر اسلام (ص)‌ به علم و دانش داشتند، امیر مومنان حضرت علی (ع) نیز داشتند، ابراز کرد: وقتی به سیره اهل بیت علیهم السلام به ویژه امام متقین حضرت علی (ع) می نگریم و احوالات و عملکرد ایشان را مطالعه می کنیم، در می یابیم علم جویی و علم دوستی آن حضرت (ع)، در اوج قرار داشت و توصیه به فهم و کشف حقایق هستی و تعلیم آن به انسان ها فراوان صورت گرفته است.

رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانیِ اسلامی صدرا در پایان خاطرنشان کرد: امام علی (ع) خود در جهت یاد شده بیشترین گام ها را برداشته اند و یکی از تفاوت های اساسی مکبت اسلام با سایر مکاتب در این است که اسلام بیشترین بها را به معرفت جویی و علم خواهی می دهد به دلیل آن که این عناصر می توانند انسان را از یک سری آسیب هایی که او را تهدید می کند، مصون و در امان نگاه دارد.