هدف اصلی انقلاب اسلامی دستیابی به تمدن نوین اسلامی بود

به گزارش جبهه روشنفکری انقلاب اسلامی؛ دکتر فرزاد جهان‌بین رییس دبیرخانه دائمی همایش ملی تمدن نوین اسلامی در گفتگو با  خبرگزاری فارس گفت: هدف اصلی انقلاب اسلامی دستیابی به تمدن نوین اسلامی بود. این هدف هم در بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری به وضوح قابل رؤیت است، البته برای دستیابی به تمدن نوین اسلامی قاعدتاً ما باید از این مراحل ۵ گانه (انقلاب اسلامی ـ‌ تشکیل نظام اسلامی ـ‌ دولت اسلامی ـ جامعه اسلامی ـ‌ تمدن اسلامی) عبور کنیم.

وی با اشاره به اینکه اکنون ما در مرحله دولت اسلامی هستیم که مهمترین مرحله آن اسلامی شدن منش دولتمردان، سیستم‌ها و نظام‌هایی است که براساس آن جامع مدیریت می‌شود، توضیح داد: طبیعی است که عبور از مرحله جامعه اسلامی به تمدن نوین اسلامی به شکل نرم و با توجه به مزیت‌هایی که در این جامعه در معرض جهانیان قرار می‌گیرد،‌ اتفاق می‌افتد.

جهان‌بین اظهار داشت: با توجه به این نکات تبیین چیستی این مفهوم و تفاوت آن با تمدن پیشین اسلامی، چرایی پرداختن به این مسئله و ضرورت و بحث چگونگی تحقق آن لازم است که به هر حال نشست‌های مختلف و همایش‌های عالمانه زیادی برای اینکه بتوانیم صدها مسئله در این رابطه را مورد بررسی قرار دهیم، صورت بگیرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد با بیان اینکه تمدن نوین اسلامی یک ابر مسئله در طبقه‌بندی دانش‌ها و یک فرادانش محسوب می‌شود که ذیل آن دانش‌های زیادی قرار می‌گیرد، تأکید کرد: لذا هر میزان ک بان آن را تبیین کرد، برای ما بهتر است. در همین راستا دانشگاه شاهد برای دومین سال پیاپی همایش تمدن نوین اسلامی را برگزار می‌کند.

وی درباره ساختار همایش توضیح داد: ما ۱۰ محور موضوعی کلان داریم که اینها نرم‌افزار و محتوای کار را تشکیل می‌دهند، از بحث معناشناسی تمدن نوین اسلامی،‌ سبک زندگی اسلامی، ‌دولت اسلامی و الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت،‌ علوم اسلامی، نظام سازی و نهادسازی، تمدن غرب و تمدن نوین اسلامی تا بیداری اسلامی و تمدن نوین اسلامی و نقش و جایگاه علم در تمدن نوین اسلامی محورهای محتوایی را تشکیل می‌دهن.

جهان‌بین در ادامه افزود: این محورها در ۱۱ بُعد مثل مباحث بنیادی، ابعاد سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، مدیریتی، آینده پژوهی،‌علم و فناوری،‌هنر  معماری، طب و سلامت، هنر و حقوق ضرب می‌شود. همچنین دوازده کمیسیون تخصصی هم شکل گرفته که در راس هر کدام، یکی از اساتید شناخته شده علوم انسانی قرار دارد.

وی با بیان اینکه برگزاری همایش اصل کار دبیرخانه دائمی نیست، اظهار داشت: هر یک از  این کمیسیون‌ها در طول سال با تشکیل کمیته علمی و بحث و بررسی‌ها، تولید ادبیات و نشست‌های تخصصی در حد علمی ـ پژوهشی هم طراحی می‌کنند. پس کمیسیون‌ها در طول سال فعال و خروجی آن در روز همایش نشان داده می‌شود.

جهان‌بین در پایان توضیح داد: براساس پیش بینی علاقه مندان، پژوهشگران و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توانند چکیده مقالات خود را تا تاریخ دوازدهم مهر ماه به دبیرخانه همایش ارسال کنند، سپس چکیده‌ها بررسی و پاسخ داده می‌شود و پس از آن تا تاریخ دوازده دی ماه ۹۵ آخرین مهلت مقالات کامل است. ان‌شاءالله خود همایش نیز اسفند سال جاری برپا می‌شود.

علاقمندان برای کسب طلاعات بیشتر و نحوه ارسال مقالات می‌توانند به وب سایت همایش به نشانیwww.neicc.ir مراجعه کنند.

انتهای پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *