آیت‌الله هاشمی شاهرودی: نگاه امام(ره) به قرآن نگاه تمدن‌سازی بود

آیت الله هاشمی شاهرودی، نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری  ۱۵ بهمن ماه در همایش امنای امت؛ جایگاه وظایف و کارآمدی مجلس خبرگان رهبری در سالن قدس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) با تمجید از اعضای فقید خبرگان رهبری گفت: ساده زیستی و مردم داری، تاسی و اقتدای شایسته و همراهی ایشان با امام و بذل جد و جهد در راستای اهداف انقلب و مجاهدت در این راه و دفاع تام از رهبری و احتراز از سیاست زدگی و سیاسیت بازی این افراد و در راس آنان آیات مشکینی، مهدوی کنی و خزعلی موجب اطمینان ملت و مقبولیت گستره این بزرگواران بوده است.

وی ادامه داد: تاریخ شهادت خواهد داد که علمای شیعه مردم را به حصن حصین توحید دعوت نموده است و نظام اسلامی ما سنگ بنای تمدن عظیم اسلامی است که توسط امام با اتکا به قرآن و فقه جعفری ایجاد شد.

وی افزود: شاید این نظام ترجمه روایت نبوی باشد که اگر علم در ثریا باشد مردمانی از فارس به آن دست خواهند یافت؛ امام جان مایه دین و صاره قرآن و فقه را نگاه کلان و وسیعی می دید که تامین کننده همه شئون زندگی بشر است و برای همه نیازهای او برنامه دارد و عبودیت را حرکت در مسیر کمالی می دانست که جز در بستر جمعی محقق نمی شود.

فقه در نگاه امام(ره)

آیت الله هاشمی شاهرودی تصریح کرد: از نگاه امام رسیدن به توسعه پایدار با اجرای دقیق قرآن و معارف اهل بیت ممکن است، امام بر پایه ژرف اندیشی خود، فقه را تئوری عمل به دین برای اداره جامعه می دانست و ادله فقهی را خطابات قانونی می دید که آمده اند تا متن تحولات جامعه انسانی را تا ابد ارایه نماید و سر جاودانگی قرآن و ختم رسالت را در ظرفیت نامحدود مدیریت اسلامی می شناخت لذا در افق دید ایشان اجتهاد بیش از آن که شناحت فروع خرد فقهی باشد شناخت کلان و گستره وسیع فقه در مدیریت جامعه بشری است.

عضو خبرگان رهبری اظهار کرد: امام ولایت امر را بعد از غیبت، جاری و مستدام می دانست و امامت را منقطع نمی دانست؛ بنابراین ولایت فقیه را منصوب عام امام می دانست؛ امام ولایت را سدی در مقابل طاغوت می دانست و تفقه واقعی را در جهاد برای حاکمیت قرآن و دین تلقی می کردند.

هاشمی شاهرودی بیان کرد: امام انتخاب و پذیرش فقیه ا قبل از آن که حق بداند وظیفه مردم می دانست و براساس آیات قرآن نیز حقیقت ایمان پذیرش ولایت پیامبر در همه امور بشری تعبیر می شود و جامعه ایمانی جامعه ای است که در همه امور مورد اختلاف به شعاع نور الهی و عروه الوثقای پیامبر مستمسک گردد و در تداوم این ولایت نیز نیز ولایت فقیه قابل تعمیم است.

وی افزود: حقیقت ایمان پذیرش ولایت پیامبر و خاندان عصمت در همه اعصار است و ولایت ولی منحصر در یک زمان نیست زیرا قرآن آمده تا بشر را تا قیامت عهده دار شود بنابراین امام ولایت فقیه را امتداد ولایت معصوم می دانست.

وی با بان اینکه ولایت در ذات، شان خداست که به پیامبر و امام معصوم اعطا می شود،گفت: حقیقت ولایت مطلقه فقیه تطبیق قوانین اجتماعی و سیاسی بر قوانین الهی در جامعه است که توسط اعرف امت اسلامی انجام می شود.

ملاک مشروعیت ولایت

وی گفت: قرآن ملاک مشروعیت ائمه و فقها را در دو چیز می داند؛ اول محافظت از کتاب الله یعنی اشراف کامل بر شریعت و کتاب الهی و دوم جهاد برای برپایی عدالت الهی و این دونکته عام برای همه ادیان الهی است.

وی افزود: شناخت عمیق و وسیع دین در عرصه نیازهای امت شرط امامت قرار گرفته و امام عالمان و احبار را هم در زمره ولی قرار می دهد و باید حوزه علمیه در زمینه این دو شرط تحقیق و پژوهش داشته باشد.

وی تاکید کرد: نگاه امام نگاه تمدن ساز به دین و قرآن بود و ایشان قرآن را برنامه تامین معاش و معاد می دانست و این یکی از ویژگی های مکتب امام در نگاه کلان به دین است که منجر به انقلاب شد و تحول عظیمی را رقم زد و موجب احیاگری اسلامی شد و راه جهاد در مقابل نظام سلطه را به عموم مردم دنیا آموخت.

وی اظهار کرد: مجلس خبرگان نهادی است که مسئولیت خطیر محافظت از این رکن رکین را برعهده داد و بهترین ساز و کار مردمی و فقهی برای معرفی ولایت و استمرار حاکمیت الهی است که با انتخاب شایسته رهبری معظم انقلاب این مجلس به خوبی از این آزمون سربلند بیرون آمد.

وی تاکید کرد: امیدوارم ملت با رای حماسی و حداکثری بتوانند مجلسی را انتخاب کنند که بتواند صادقانه خدمت و از جایگاه ولایت مطلقه ولایت فقیه پشتیبانی کند.

هاشمی شاهرودی با اشاره به دو انتخابات پیش رو بیان کرد: در این انتخابات برگ زرین دیگری بر افتخارات مردم افزوده خواهد شد، نظام اسلامی همیشه مورد حمایت مردم بوده است و مردم نظام سلطه را مایوس کرده و خواهند کرد و در این شرایط این حضور حماسی می تواند به تقویت نظام در عرصه بین المللی کمک کند.

رعایت عفت سیاسی در انتخابات

نایب رئیس مجلس خبرگان گفت: نامزدهای خبرگان و مجلس شورای اسلامی باید تقوای سیاسی را جدا رعایت کنند به خصوص نامزدهای رهبری که این جایگاه اقتضائاتی دارد که همه باید به آن ملتزم باشند.

وی تاکید کرد: رعایت عفت سیاسی و تقوای اجتماعی در مجلس شورای اسلامی هم ضروری است اما در مجلس خبرگان باید بیشتر باشد و جنبه روحانی و الهی این مجلس نباید در گر و دار تبلیغات انتخابات فدا شود زیرا مردم خبرگان را پدران معنوی خود می دانند و برخی بد اخلاقی ها در انتخابات خبرگان هرگز پذیرفتنی نیست.

انتهای پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *