اتهام روشنفکری سکولار به جریان تحول/دولت طرح تحول را جدی نمی گیرد

 نشست خبری کنگره علوم انسانی اسلامی  با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضا غلامی، رییس شورای سیاستگذاری این کنگره، فرزاد جهان بین، دبیر شورای سیاستگذاری و عطاءالله رفیعی آتانی، دبیر علمی آن و جمعی از اصحاب رسانه در مرکز پژوهش های صدرا برگزار شد.

 بنا بر این گزارش، حجت الاسلام غلامی در این نشست با بیان اینکه امروز در شرایطی درباره کنگره علوم انسانی اسلامی صحبت می کنیم که شاهد گسترش روزافزون این حرکت در کشور هستیم، اظهار کرد: هزاران استاد در دانشگاه ها و فضلا در حوزه های علمیه مشغول فعالیت جدی علمی در زمینه شکل گیری و تکامل علوم انسانی اسلامی هستند البته ما به دنبال تحمیل علوم انسانی اسلامی به جامعه علمی کشور نیستیم بلکه در پی عرضه کردن نقاط قوت این علوم در فضایی کاملا آزاد هستیم.

 وی با تاکید بر اینکه اصولا علوم انسانی و اسلامی ثمره آزاداندیشی و تنها در فضای آزاداندیشی رخ می دهد، ادامه داد: علوم انسانی سکولار غربی باب آزاداندیشی را در دانشگاه ها بسته به گونه ای که با استبداد علمی آزاردهنده ای روبرو هستیم که طی ۲۰ سال گذشته گسترش یافته است؛ علوم انسانی سکولار در دانشگاه ها که همواره در موقعیت اقلیت زورمدار بوده اند می گویند علم تنها آن چیزی است که ما می گوییم و هر آنچه که در این کانال کسب شود و هرچه غیر از این راه کسب شود اساسا علم نیست، در حقیقت این اعتقاد یعنی خودکامگی علمی و به راه انداختن تک صدایی علمی.

 وی با بیان اینکه امروز با نگاه سرسخت ایدئولوژیک سکولار در علوم انسانی روبرو هستیم، تصریح کرد: این علوم متعلق به عالم قدرت و سلطه است و اساسا دغدغه کشف حقیقت و انطباق رفتارهای حقیقی و اجتماعی را نداشته و حقیقت در آن جایگاهی ندارد بلکه بحث بر سر واقعیت است؛ وقتی علوم انسانی سکولار با قدرت و سلطه و شهوت و غضب پیوند خورد نگاه ایدئولوژیک آن را احاطه کرده و همه چیز باید در خدمت سلطه قرار گیرد.

 حجت الاسلام غلامی ابراز کرد: طی چهار دهه اخیر علوم انسانی سکولار به جز همراهی با جریان سلطه و استکبار و تطهیر و تئوریزه کردن عملکرد آن کار دیگری نکرده و از نظر آن هر رفتاری در چهارچوب جوهر غرب در دنیا مباح است، اگرچه باب جنایات سازمان یافته علیه بشریت باز است.

وی با یادآوری اینکه هیچ گاه ندیدیم نقد علوم سکولار ناظر بر شرایط نابسامانی باشد که غرب آن را در دنیا به وجود آورده،  تاکید کرد: حرف ما این است که دانشگاه ها باید از اسارت علوم انسانی سکولار خارج شده و به اساتید اجازه تفکر داده شود و آزاداندیشی و تفکر در دانشگاه ها رایج شود نه اینکه مانند آمریکا وقتی یک استاد به گونه ای دیگر در خصوص حقیقت صحبت می کند در لیست اساتید خطرناک قرار گیرد.

رییس شورای سیاستگذاری سومین کنگره علوم انسانی اسلامی اضافه کرد: معتقدیم مدیریت کشور به ویژه در عرصه اقتصاد باید از شر نسخه پیچی های علوم انسانی سکولار خلاص شود. ما در بسیاری از زمینه ها نتوانسته ایم مسیر پیشرفت را برای خود باز کنیم. همچنین در حوزه علوم اجتماعی نیز افرادی که در رشته روانشناسی در برخی از دانشگاه ها بحث علوم انسانی و اسلامی را مطرح می کنند متهم می شوند به اینکه حکومتی حرکت می کنند اما با کمی تامل می توان دریافت که تا چه اندازه در این سال ها دولت ها از حرکت تحول علوم انسانی صحبت و حمایت کرده اند، حتی در دولت آقای روحانی هر گاه صحبت از علوم انسانی اسلامی می شود به شدیدترین وضع ممکن با آن برخورد کرده و تمسخر می کنند.

 حجت الاسلام غلامی با بیان اینکه در سال های اخیر اوضاع اجتماعی ما بدتر شده و نه تحلیل درستی در این زمینه داریم و نه نسخه مناسبی ارایه کرده ایم، ابراز کرد: جریانات متعلق به روشنفکری سکولار با پول های کلانی که از دولت دریافت کرده، برای مسایل اجتماعی نسخه پیچی می کند و مدعی است ما رابطه ای با حکومت نداریم و جریان تحول علوم انسانی را متهم به دریافت بودجه و پول از سوی حکومتی ها می کنند.

 رییس شورای سیاستگذاری سومین کنگره بین المللی علوم انسانی و اسلامی در پایان یادآور شد: این کنگره پیش از آنکه یک مراسم باشد یک تفکر و فکر و منش اجتماعی است برای ساخت و پیشرفت کشور به منظور خارج شدن از عقب ماندگی و رسیدن به قله هایی که انقلاب اسلامی برای ما ترسیم کرده است.

منبع:شبستان

انتهلی پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *