نسبت «فلسفه فرهنگ و علوم انسانی» بررسی می‌شود

بیست و هفتمین نشست از سلسله نشست‌های پژوهشکده مطالعات فرهنگی روایت با موضوع «نسبت فلسفه فرهنگ و علوم انسانی» با سخنرانی دکتر مالک شجاعی جشوقانی، دانش آموخته دکتری فلسفه معاصر دانشگاه تهران روز سه‌شنبه ۳ شهریور ‌ماه ساعت ۱۷ در محل پژوهشکده روایت برگزار می شود.

ویلهلم دیلتای ( ۱۹۱۱-۱۸۳۳) فیلسوف آلمانی و از بنیانگذاران فلسفه قاره ای علوم انسانی و به معنایی فلسفه فرهنگ در غرب می باشد. وی در پیش نویسی با عنوان «درباره مطالعه تاریخ علوم انسانی، جامعه و دولت» (۱۸۶۵)  تلقی خود از روان شناسی را صورتبندی کرد. به باور دیلتای، مطالعه انسان در جامعه و تاریخ، وظیفه خاص دو رشتۀ علمی یعنی منطق و روان شناسی است. منطق، ساختار مشترک علوم مختلف را نشان می‌دهد، و روان شناسی نشان می‌دهد که چگونه محتویات ذهنی از طریق فرهنگ و تاریخ متعیّن می‌شوند. اساساً طرح اولیّه دیلتای، یک روان‌شناسی اجتماعی یا فرهنگی بود.

پایگاه خبری طلیعه