طرح ملی «گفتمان نخبگان علوم انسانی در قم آغاز شد

مسئول هماهنگی این همایش در گفت وگو با خبرگزاری «حوزه» گفت: اساس دوره برگزاری کلاس های آموزشی، کارگاه های علمی، نشست ها و مناظره های تخصصی در محدوده موضوعات مختلف علوم اسلامی و انسانی  می باشد ودر این راستا از اساتید صاحب نظر و بنام حوزه و دانشگاه  آقایان و  حجج اسلام والمسلمین حمید پارسانیا، سید محمد مهدی میرباقری، حسین کچوئیان، علیرضا اعرافی، مسعود درخشان، محمد تقی سبحانی، علی اکبر رشاد،  غلامعلی حداد عادل، سید حمید طالب زاده، مهدی گلشنی، شهریار زرشناس، سعید زیبا کلام، علیرضا پیروزمند، بیژن عبدالکریمی که دارای آثار علمی و نظریه های بنیادین در این موضوعات می باشند، استفاده می شود.

وجدانی ادامه داد: برنامه های علمی این دوره در محور های: جریان شناسی فکری در نسبت دین و مدرنیته با رویکردتمدنی، فلسفه تاریخ و علوم انسانی، دین شناسی، مبانی نظری غرب مدرن(مدرنیته)، ماهیت علم مدرن(با رویکرد فلسفی)، ماهیت علوم انسانی مدرن، ماهیت علم مدرن با رویکرد جامعه شناختی، امکان و چیستی علوم انسانی اسلامی، علم دینی، مناظره ها رویکردهای موافق و مخالف علوم انسانی اسلامی می باشد.

وی افزود: هدف اصلی دوره این است که دانشجویان نخبه علوم انسانی (رتبه های برتر کنکور و رتبه های برتر ورودی های دانشگاه های طراز اول)، ضمن اشتغال به رشته های تخصصی خود، از طریق معرفت به دیگر موضوعات بنیادینِ مرتبط (که جهت گیری های آموزشی، علمی و پژوهشی آنان را غنی تر می نماید) بستری مناسب برای فعالیت های جدی آینده خویش در حیطه نظریه پردازی علوم انسانی فراهم نمایند.

خاطرنشان می شود: این طرح به همت قطب بنیادهای نظری علوم اسلامی و انسانی دفتر تبلیغات اسلامی و وزارت علوم برای اولین بار در تابستان ۹۴ آغاز شده است.

لازم به ذکر است، نخبگان نخستین طرح گفتمان علوم انسانی برگزیدگان از میان  ۳ هزار دانشجو داوطلب می باشند که پس از چندین مرحله ارزیابی توسط اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در ۱۲ شهر موفق به حضور در این طرح شده اند.

در حال حاضر این دوره دارای ۱۵۰ برگزیده دانشگاهی می باشد.