
عادل پیغامی در نشست خبری همایش ملی اقتصاد مقاومتی:
اقتصاد بخش مهمی از هویت تمدنی است/ همچنان شاهد آسیب پذیری اقتصاد هستیم
به نقل از ستاد خبری همایش ملی اقتصاد مقاومتی؛ پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد، عادل پیغامی، عضو ارشد شورای علمی همایش ملی اقتصاد مقاومتی در نشست خبری همایش ملی اقتصاد مقاومتی ؛ پیوند فرهنگ، سیاست و اقتصاد که صبح امروز ۹ خردادماه در خبرگزاری فارس برگزار شد، گفت: اقتصاد مقاومتی در کشور تبدیل به گفتمان راهبردی کلان شده است که این مقوله برخاسته از شکل گیری چند جریان در کنار هم است. با توجه به اینکه ساختار اقتصادی ایران در دوران قاجار و پهلوی دچار شکنندگی شد باعث شد که اقتصاد آسیب پذیر شود.
عضو ارشد شورای سیاست گذاری همایش ملی اقتصاد مقاومتی، ادامه داد: شکل بهره وری، تنبلی، وجدان کاری، نفتی شدن اقتصاد از مواردی است که باعث شد اقتصاد در آن دوران دچار شکنندگی شود. اما اقتصاد بعد از وقوع انقلاب اسلامی بعد از جریانات موجود وارد رشد و سازندگی شد اما متاسفانه با افزایش درآمد سرانه همچنان شاهد آسیب پذیری اقتصاد هستیم.
و گفت: آن زمان که دشمن در عرصه های سیاسی، فرهنگی و نظامی انتظامی نتوانست علیه ما شورش کند به سمت اقتصاد ما روی آورد و با ایجاد تحریم ها، اقتصاد مقاومتی باز قوام گرفت.
پیغامی با اشاره به این موضوع که اقتصاد بعد از جنگ تحمیلی رشد چشمگیری داشت و با اقتصاد دانش بنیان به شکوفایی و رشد رسید، بیان کرد: اقتصاد توانست پروژه مقاوم سازی خود را طی کند. اقتصاد مقاومتی جریان کوتاه نبوده و مقاوم سازی عرصه عقلانی است.
وی در ادامه اظهار کرد: ما در اقتصاد پیشرفته دنیا این جریان را می بینیم که همین مسیر را دنبال کردندو اقتصاد پیشرفته همیشه مقوله مقاوم سازی را اجرا کرده است. در کشورهای غربی این مسئله را تئوریزه کردند که ثبات، شکنندگی، استحکام اقتصادی، از مسائل موجود در دنیاست که به آن پرداختند.
پیغامی با اشاره به این موضوع که باید جامعه نخبگان وارد این عرصه شود، گفت: اقتصاد مقاومتی مقوله ابزاری نیست، اقتصاد مقاومتی مقوله ای است فردی، درون زا و برون زا.
عضو ارشد شورای سیاست گذاری همایش ملی اقتصاد مقاومتی، بیان کرد: اقتصاد بخش مهمی از هویت تمدنی است ما می توانیم از الگوها استفاده کنیم اما باید بحث بومی آن را مدنظر قرار دهیم. اقتصاد را نباید از هویت تمدنی و تاریخی جدا کنیم، زیرا نمی توان حافظه تاریخی خودمان را پاک کنیم. سیاست، فرهنگ و تاریخ در اقتصاد مقاومتی تاثیرات به سزایی دارند.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) در پایان سخنانش گفت: در حوزه برنامه ریزی، سیاست گذاری و اجتماعی نمی توانیم، اقتصاد مقاومتی را در رویکرد تلفیقی و بین رشته و چند رشته ای نادیده بگیریم. در زمینه های فرهنگ شناسی، تاریخ شناسی، روان شناسی و … نتوانستیم ترکیبی متوازن، بهینه و مناسب شکل دهیم. این مسائل باعث شده که این پروژه خوب شکل نگیرد.
انتهای پیم/