بنابراین گزارش، این کتاب از مقالات متفرق در محور کلی «علم و دین» است. ارتباط میان علم و دین، یکی از مباحث بسیار مهم کلام جدید و نیز فلسفه دین است. این مسئله ماهیتی میان رشته ای دارد و برای حل آن باید دادها و اطلاعاتی از بسیاری از دانش ها را در نظر گرفت.

بی تردید، معرفت شناسی در این میان، اطلاعات کلیدی را فراهم می آورد و زاویه جدیدی برای بررسی این مسئله در اختیار می گذارد. دیدگاه های بسیار متفاوتی که در تاریخ این بحث مطرح شده اند، هر یک بر مبانی معرفت شناختی خاصی تکیه می زنند و نگاه معرفت شناسی خاصی به علم و یا به دین دارند.

این گزارش می افزاید: مسئله ارتباط علم و دین در جهان اسلام، معجزه و استنتاج بر اساس بهترین تبیین، تعامل علم و دین از دیدگاه اقبال لاهوری، دین و علم: اعلام و کشف تسخیر الهی، مجاری شناخت و ضرورت گفت و گوی علم و الهیات، فضا و زمان در اندیشه کانت، موضوع و معنای علیت نزد هیوم، ابطال برخی از افسانه ها درباره شکاف میان الهیات و علم در قرن نوزدهم، تکامل داروینی و فلسفه علم قرن نوزدهم بریتانیا، نگرشی انتقادی بر اصل موجبیت علی در فیزیک کلاسیک و فلسفه اسلامی و علم و دین از دیدگاه آلبرت اینشتین از مسائلی است که در این کتاب مطرح می شود.

گفتنی است، این کتاب به کوشش ابراهیم دادجو با شمارگان ۳۰۰ نسخه، ۸۲۹ صفحه و قیمت ۵۰۰۰۰ تومان منتشر شده است.

انتهای پیام/

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *